بریانی ، طعمی محبوب در بین غذاهای اصفهان
بریانی از غذاهای محبوب و شناخته شدهی اصفهان است و بریانیها یا همان رستورانهایی که در این شهر مخصوص طبخ این غذای لذید هستند، همیشه طرفدارهای پر و پا قرصی در بین مردم شهر و گردشگرها دارند. گوشت لذیذ گردن گوسفند، جگر سفید، پیاز، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه، مواد تشکیل دهندهی این خوشمزهی اصفهانی هستند که به شل یک همبرگر با استفاده از کفگیرهای مخصوص سرخ میشود. بریان داخل نان سنگک تازه گذاشته شده و کنار آن جگر سفیدی که چرخ و سرخ شده سرو میشود. معمولاً بعد از آماده شدن این غذا را با خلال بادام و گردو تزیین میکنند و کنار آن سبزی تازه و خوشعطر قرار میدهند. بریان یکی از بهترین غذاهای اصفهان است که بدون تجربهی طعم لذتبخش آن سفر به این شهر کامل نخواهد بود، پس لذت این غذای مقوی را از دست ندهید.

طرز تهیه بریانی:
برای تهیه کباب بریانی اصفهان ابتدا ۱ عدد از پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای بزرگ کمی روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم،سپس پیازها را در روغن می ریزیم
و تفت می دهیم و دنبه و گوشت سردست گوسفندی را نیز داخل قابلمه قرار می دهیم و ۴ لیوان آب روی آن می ریزیم و می گذاریم تا خوب گوشت با حرارت ملایم مغز پخت شود. سپس زمانیکه گوشت را تست کردیم
آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهایی سنتی و قدیمی کشورمان می باشد که بین مردم دارای …
و دیدیم خوب پخته شده است و کمی از آب گوشت هنوز در قابلمه مانده زمانی است که باید زیر شعله را خاموش کنیم.گوشت و دنبه را از داخل قابلمه بیرون می آوریم و در ظرفی قرار می دهیم و آب گوشت را کنار می گذاریم
و گوشت و دنبه را با هم چرخ می کنیم و در ظرفی می ریزیم و زعفران دم کرده ،نعناع خشک و نمک،فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و گوشت را یکبار دیگر چرخ می کنیم. سپس جگر سفید را در قابلمه ای می گذاریم
و ۲ لیوان آب روی آن می ریزیم و پیاز باقی مانده را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه جگر می ریزیم و کمی نمک ، فلفل سیاه و ۲ قاشق روغن نیز به جگر اضافه می کنیم
و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا جگر به مرور زمان خوب بپزد. زمانیکه جگر پخته و آب آن تبخیر شده بود پیاز و جگر را در داخل خود قابلمه روی حرارت تفت می دهیم و زیر شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا سرد شود
اشکنه یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در گذشته از غذاهای پر مصرف …
و بعد آن ها را چرخ می کنیم و در ظرفی می ریزیم و کنار می گذاریم . سپس گوشت و دنبه چرخ شده را مانند همبرگر شکل می دهیم و روی آن دارچین می ریزیم. در تابه ای بزرگ کمی روغن می ریزیم و مخلوط گوشت و دنبه را در تابه می ریزیم و می گذاریم تا سرخ شود.
سپس بریانی را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. سپس بریانی آماده شده را روی نان می گذاریم و کمی از آب گوشت که کنار گذاشته بودیم را روی نان می ریزیم و مخلوط چرخ شده جگر سفید و پیاز را همراه با خلال پسته و خلال بادام و مغز گردو تزئین می کنیم.
کاله جوش اصفهانی ، خوشپختترین نوع این غذا
کاله جوش از غذاهای اصیل و مقوی بسیاری از شهرهای ایران است که بهواسطهی کشک فراوان داخل آن، سرشار از کلسیم است. این غذای محبوب و سنتی در شهرهای مختلف با نامهای متفاوتی شناخته میشود و هر اقلیم به سبک و سیاق خود آن را طبخ میکند. یکی از خوشمزهترین نوع کاله جوش را میتوانید در شهر تاریخی اصفهان نوش جان کنید. این غذای ساده و در عین حال بسیار خوشمزه از کشک ساییده شده، پیاز، گردو، نعنای خشک، زردچوبه و نمک تشکیل شده و آشپزهای اصفهانی طعمی جادویی از این مواد ساده میسازند. نوع پخت اصفهانی در بسیاری از شهرهای دیگر ایران نیز مرسوم است و از خوشمزهترین غذاهای محلی آنان هم محسوب میشود. اگر به اصفهان سفر کردید، حتماً کاله جوش را در لیست غذاهای شکمگردیتان بگنجانید و از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه:
– ابتدا پیاز را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس نعنا خشک و کمی زردچوبه به آن اضافه کنیدو بسیار کم تفت دهید.
– سپس کشک را با حدود یک لیوان آب رقیق کنید و به مواد سرخ شده اضافه نمایید و هم بزنید تا جوش بیایدو یکی دو قل بزند تا به غلظت مناسب برسد.
– سپس نمک و فلفل و گردو را اضافه کنید. و در کاسه سرو کنید.
-معمولا این غذا را با نان سنگک ترید نموده و نوش جان می کنند.

حلیم بادمجان اصفهانی ، لذت ناب یک غذای محلی
یکی از معرکهترین غذاهای سنتی ایران، حلیم بادمجان اصفهان است که از غذاهای محلی و سنتی این دیار محسوب میشود. طعم جادویی این غذا مرهون فوتوفن مخصوص اصفهان است که نمیشود در سفر به این شهر از خوردن آن صرف نظر کرد. حلیم بادمجان ترکیبی خاص از بادمجان، گوشت تازه گوسفندی، کشک، پیاز سرخ شده، سیر، عدس، نعنا داغ، گردوی آسیاب شده، زردچوبه و… است که در صورت طبخ عالی، این مواد تشکیل دهنده شکلی منسجم پیدا میکنند و کش میآیند. حلیم بادمجان در بین غذاهای اصفهان طرفدارهای بسیاری دارد و در بیشتر رستورانهای این شهر، میتوانید باکیفیت خوبی این غذا را نوش جان کنید و لذت اصفهانگردیتان را کامل کنید.
قیمه ریزه نخودچی اصفهانی ، یک خوشمزهی سنتی که طرفدارش خواهید شد
در بین غذاهای سنتی اصفهان قیمه ریزه نودچی یک طعم فراموش نشدنی دارد و یادآور رنگوبویی از صمیمت قدیمی سفرههای ایرانی است. این غذای محبوب محلی اصفهانی، همچون تاریخ و اصالت نصف جهان، خوشرنگولعاب است و طعمی بهشتی دارد. در بین مردم محلی اصفهان این غذا با نامهایی همچون قیمه ریزه نخودچی و قرمزه نخودچی هم شناخته میشود. این غذای مقوی دیار اصفهان، از ترکیب ورز داده شدهی گوشت چرخ کرده، نخودچی، زردچوبه، فلفل و نمک که به شکل توپهایی کوچک به اندازهی گردو در میآیند، تشکیل میشود. در نهایت این گوشتهای توپی شده در مایعی سس مانند که ترکیبی از پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، آب، نمک و فلفل است، پخته میشوند تا تبدیل به طعمی از اصالت اصفهان بر سر سفرههای ایرانی شوند.
یخنی لوبیا ، طعم مقوی اصفهانی
یکی از غذاهای ساده و در عین حال مقوی اصفهانی، غذایی با نام محلی یخنی لوبیا یا همان گوشت و لوبیا است که از غذاهای اصفهان محسوب میشود و طعم دلچسبی دارد. مخلوط گوشت تازه گوسفندی به همراه لوبیا، پیاز، سبزی مخصوص، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه پخته میشود و بعد از آماده شدن آب را از این مخلوط لعابدار جدا کرده و مواد گوشتی آن را میکوبند. در نهایت این غذا بر سر سفره، شبیه آبگوشت محبوب خودمان سرو میشود و آن را همراه با یک چاشنی خوشمزه همچون ترشی بادمجان میل میکنند.
نخودآب ، سادگی خوشمزه در بین غذاهای اصفهان
نخودآب از دیگر غذاهای اصفهان است که پخت راحتی دارد و یادآور طعم خوش صمیمیت و سادگی سفرههای ایرانی است. مادهی اصلی این غذا نخود است که از حبوبات بسیار مقوی محسوب میشود و سرشار از خاصیت است. برای تهیهی این غذای محلی، باید نخودی را که از روز قبل خیس خورده با پیاز تفت داده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط شود. در نهایت بعد از پخته شدن این مواد، مقداری آرد حل شده در آب به آن اضافه میکنند تا غذا حسابی لعاب بیندازد. حتماً این غذای سنتی اصفهان را امتحان کنید و خوشمزگی سادهی آن لذت ببرید.
خورش ماست اصفهانی ، طعمی مخصوص در بین خوشمزههای سنتی
خورش ماست یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که به شکل سرد و معمولاً برای دسر سرو میشود و در مهمانیهای رسمی این شهر جایگاه ویژهای دارد. اصفهانیها برای تهیهی این دسر سنتی، گوشت گردن گوسفند را با پیاز میپزند و در نهایت آن را حسابی میکوبند. ماست چکیده شیرین، شکر و زعفران فراوان را به گوشت کوبیده اضافه میکنند و حسابی مواد را با هم مخلوط میکنند. این دسر ترکیبی منسجم میشود که در نهایت آن را با زرشک و خلال بادام و پسته تزیین میکنند. این خورش بعد از اینکه در یخچال خنک شد، آماده سرو در مهمانیهای خوشرنگولعاب اصفهانیها خواهد بود.

طرز تهیه خورش ماست اصفهانی
ابتدا گوشت را با پیاز و کمی زردچوبه و آب روی حرارت قرار دهید تا با حرارت ملایم کاملا بپزد .وقتی گوشت پخت ، قبل از اینکه از روی حرارت برداشته شود مقداری نمک هم به آن اضافه کنید تا مزه دار شود.سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا کنید و در یک ظرف مسی با گوشت کوب خوب آن را بکوبید تا کش دار شود.
در مرحله بعد زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و خوب هم بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیایند.وقتی مایه جوش آمد گوشت کوبیده شده را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.در این مرحله باید مواد کش دارشوند. در مرحله آخر نمک ، زعفران آب کردن و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا خورش جا بیفتد.. خورش ماست آماده شده را پس از خنک شدن و قرار دادن در یخچال در ظرف مورد نظر بکشید و با زرشک ، خلال بادام و پسته تزیین کنید .
آماج سرکه و چغندر ، طعمی خوش از نصف جهان
یکی از غذاهای ساده در عین حال خوشرنگ لعاب محلی، آماج سرکه و چغندر است که در بین غذاهای اصفهان بسیار محبوب است. این غذای سنتی از چغندر قرمز، آرد، سرکه، آب و نمک تهیه میشود و از غذاهای محبوب و سادهی اصفهانی است که سفرههای محلی را رنگ میبخشد.
شله بریان با زیره ، طعمی که شما را به یاد اصفهان میاندازد
در بین غذاهای اصفهان تنوع بالایی وجود دارد و مقوی و کامل بودن ارزش غذایی، از ویژگیهای همهی این خوشمزههای محلی است. یکی از این غذاهای بسیار مقوی، شله بریان با زیره است که بافتی نرم و کوبیده شده دارد و طعمی محبوب و دوست داشتنی در اصفهان محسوب میشود. برای تهیهی این غذا گوشت دنده گوسفندی را روی شعله میگذارند تا با پیاز، آب، زردچوبه، نمک و فلفل بپزد و بعد به آن برنج نیم دانه خیس خورده را اضافه میکنند تا با شعله کم آتش طبخ شود. در نهایت با اضافه کردن زیره سیاه آسیاب شده، طعم این ترکیب فوقالعاده را کامل میکنند. این مخلوط لذیذ بعد از پخته شدن، حسابی کوبیده میشود تا آمادهی سرو شود.
حلیم گوشت و عدس ، طعم بهشتی اصفهان
اصفهان سرزمین حلیمهای لذیذ و ناب ایرانی است که تجربهی طعم هرکدامشان، خوشمزهترین لحظههای سفر به این دیار را خواهد ساخت. حلیم گوشت و عدس از غذاهای دلچسب اصفهان است که علاوه بر مقوی بودن، طعمی فوقالعاده دارد. برای تهیهی این غذای لذیذ، مخلوط گوشت، پیاز، ادویه و آب را روی شعله قرار میدهند تا بپزد و سپس عدس را به آن اضافه میکنند. درآخر مخلوط گوشت و عدس را حسابی میکوبند و پودر آویشن و گلپر را هنگام سرو روی این غذا میریزند. در سفرتان به اصفهان پیشنهاد میکنیم حتماً این غذای لذیذ را با دستپخت آشپزهای ماهر اصفهانی امتحان کنید تا به گروه طرفدارهای این خوشمزهی سنتی ملحق شوید.
پلو ماش و قمری اصفهان ، لذت یک غذای مقوی
پلوماش و قمری از غذاهای سنتی اصفهان است که برای پخت آن گوشت را با پیاز و ادویه کمی تفت میدهند و در نهایت کلم قمری رنده شده و سبزی مخصوص را به این مخلوط اضافه میکنند. این ترکیب را به همراه ماش که جدا پخته شده، به شکلی لایهای میان برنج آبکش شده قرار میدهند تا دم بکشد. حاصل این ترکیب ساده و خوشمزه یکی از طعمهای اصیل و سنتی اصفهان خواهد بود.
مراحل تهیه ماش پلو :
مثل همه حبوبات ماش رو هم بهتر هست از یک شب قبل از پخت همراه با آب خیس کنیم و چند بار آبش رو عوض کنیم تا آنزیم هاش عوض بشه و نفخش گرفته بشه. حالا برای شروع کار پیاز رو خلالی خرد می کنیم و بعد مقدار کمی روغن رو داخل تابه ریخته و پیاز رو بهش اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا پیاز سبک بشه.
سپس گوشت چرخکرده رو به پیاز اضافه می کنیم و همراه با هم به تفت دادن ادامه میدیم تا گوشت کم کم نرم بشه. با پشت قاشق به گوشت فشار میاریم تا از هم باز بشه و به صورت یکنواخت تفت داده بشه.
وقتی گوشت از هم باز شد و تغییر رنگ پیدا کرد، نمک و زردچوبه رو به همراه سایر ادویه ها به گوشت اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم تا به خوبی مزه دار بشه. سپس زیر حرارت رو خاموش می کنیم و فعلاً کنار میذاریم.
ماش رو که آبکش کردیم داخل یک قابلمه مناسب که از قبل کمی گرمش کردیم می ریزیم و با مقدار خیلی کمی روغن کمی تفت می دیم در حدی که شفاف بشه. این کار باعث میشه تا ماش بعد از پخت مزه بهتری پیدا کنه و همچنین موقعی که داخل آب در حال پخت هست پوسته اش جدا نشه و ظاهرش رو حفظ کنه.
حالا مقدار مناسبی آب به ماش های تفت داده شده اضافه می کنیم و اجازه مدیم برای 10-12 دقیقه که بستگی به نوع ماشی که استفاده کردیم داره، نیم پز بشه، یعنی وقتی با قاشق ماش رو از قابلمه خارج می کنیم و ما بین دو انگشتمون فشارش میدیم، از هم باز بشه ولی متلاشی نشه.
من بعد از نیمه آماده شدن ماش، اون رو آبکش می کنم چون آب به جا مونده از پخت ماش رنگ برنج رو هم تغییر میده. اما اگر شما دوشت داشتین در همین حالت برنج رو بهش اضافه کنین. در غیر این صورت مجدداً حدوداً 1/5 لیتر آب رو به جوش میاریم و کمی نمک اضافه می کنیم، بعد برنج رو اضافه می کنیم و مجدداً برای 8 تا 10 دقیقه اجازه می دیم تا برنج هم نیم پز بشه. در زمان پخت برنج با کمک یک قاشق کف های حاصل از نشاسته برنج که روی آب باقی میمونه رو می گیریم تا مزه برنج هنگام پخت تحت تاثیر قرار نگیره. من برای رنگ دادن به برنج از نوک قاشق چایخوری زردچوبه هم استفاده می کنیم و اون رو هنگام جوشیدن برنج بهش اضافه می کنم. شما اگر دوشت نداشتین اضافه نکنین. اگر مثل من ماش رو جدا پخته بودین در اواخر نیم پز شدن برنج ماش رو هم اضافه کنین و بعد همراه با هم ابکش کنین.

اشکنه ، طعمی گرم برای فصلهای سرد
اشکنه از غذاهای ساده و محلی ایرانی است که درفصلهای سرد بسیار محبوب است. این غذا ریشهی اصفهانی دارد و روش پخت آن بسیار آسانی است. برای تهیهی این غذا پیاز را با کره تفت میدهند و شنبلیله، آرد، نمک و فلفل را به آن اضافه میکنند. کمی که گذشت سیب زمینی خورد شده را هم به آن میافزایند. در نهایت با اضافه کردن آب و لعاب انداختن این ترکیب، تخم مرغها را در آن میشکنند تا مغذی بودن غذا را کامل کنند. حتماً در فصلهای سرد سال، این طعم گرم و محبوب اصفهانی را امتحان کنید و از سادگی خوشمزهی آن لذت ببرید.
به پلو ، غذای محلی و محبوب اصفهانیها
اگر بهدنبال یک پلوی محبوب در بین غذاهای اصفهان هستید، به پلو یکی از خوشمزهترین پیشنهادها است. اصفهانیها به را به شکل ورقهورقه شده سرخ میکنند و در ظرفی جداگانه گوشت را به همراه پیاز و آب میپزند. بعد از اینکه گوشت پخته شد، نمک، فلفل، آلو و زعفران را به آن اضافه میکنند تا در نهایت طعمهای مواد این مخلوط بینظیر با هم ترکیب شوند و آب گوشت تمام شود. لابهلای برنج آبکش شده گوشت، آلو و به را قرار میدهند تا در نهایت این مواد با برنج دم بکشد و آمادهی سرو شود.
در سفرتان به اصفهان از چشیدن طعمهای خاص و لذیذ غذاهای سنتی این شهر غافل نشوید و یک شکمگردی ناب را در این شهر تاریخی و با اصالت تجربه کنید. اصفهان دیاری است که فرهنگ و گذر تاریخ، بر رنگوبوی غذاهای محلی و سنتی آن تأثیر فراوانی گذاشته و عطر اصالت را میشود در این طعمهای محبوب حس کرد. حتماً به این شهر تاریخی سفر کنید و از خوشمزگیهای اصفهانگردیتان برای سفرزون بنویسید. ما منتظر نظرات و ایدههای جذاب شما هستیم.
منبع: drinky.food
:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0